تورم در هزينه تعمير لوازم خانگي/ با کمک متخصصان اتحاديه هاي صنفي سرمايه هاي کشور براي واردات کالاهاي مرغوب صرف مي شود

اخبار ویژه

چتر بيمه براي پيک موتوري‌ها باز نمي‌شود/امنيت؛ دغدغه شاغلان صنف

نداشتن ماشين آلات جديد بزرگترين دغدغه توليدکنندگان لوازم التحرير

امضاي تفاهم نامه ساخت يک باب خانه بهداشت از سوي خيرين پيج و مهره فروشان تهران در روستاي زلزله زده حصار شهرستان خوي

3

فرهاد بهشتي، رئيس اتحاديه توليدکنندگان و تعميرکاران صنايع برودتي، تهويه مطبوع، لباسشويي و قطعات يدکي تهران:

تورم در هزينه تعمير لوازم خانگي/ با کمک متخصصان اتحاديه هاي صنفي سرمايه هاي کشور براي واردات کالاهاي مرغوب صرف مي شود

  • کد خبر : 103128
  • 1401/12/28

رئيس اتحاديه توليدکنندگان و تعميرکاران صنايع برودتي، تهويه مطبوع، لباسشويي و قطعات يدکي تهران با بيان اينکه آمار دقيقي از تغيير تقاضا براي تعميرات لوازم خانگي در دسترس نيست تاکيد کرده مشاهدات نشان از افزايش حدود 10 درصدي مراجعه به تعميرات در سال‌هاي اخير دارد، چرا که قيمت قطعات هم افزايش چشمگيري داشته است.

فرهاد بهشتي، رئيس اتحاديه توليدکنندگان و تعميرکاران صنايع برودتي، تهويه مطبوع، لباسشويي و قطعات يدکي تهران گفت: با گراني لوازم خانگي، قطعات و تعمير اين لوازم هم دچار تغيير قيمت شده است بنابراين در سال آينده شاهد افزايش قيمت تعمير لوازم خانگي هستيم.

وي در همين رابطه افزود: لوازم خانگي جزو اقلامي بود که در سالهاي اخير با افزايش قيمت زيادي روبه رو شد. تا جايي که فروشندگان لوازم خانگي ادعا دارند خريد کالا توسط مردم کاهش داشته است و تنها افرادي که مجبور به خريد يا تهيه جهيزيه هستند به سمت اين بازار مي روند.

بهشتي ادامه داد: به نظر مي رسد بيشتر مردم به تعمير لوازم خانگي خود قانع شده اند، البته بايد اضافه کرد که تعمير لوازم خانگي هم به اندازه خريد يک يخچال در سالهاي گذشته براي آنها هزينه برمي دارد؛ اما با گراني هاي به وجود آمده لوازم خانگي از سبد خريد بيشتر خانه ها حذف شده است.

بهشتي پيرامون گران شدن خدمات لوازم خانگي گفت: طبق قانون هر شش ماه اتحاديه با اعلام وضعيت مي تواند تقاضاي افزايش قيمت داشته باشد. اوايل سال 1401 نرخ جديد توسط هيات مديره وقت اعلام شد و تقريبا 20درصد افزايش را لحاظ کردند؛ اما اين قيمت گذاري قبل از زماني که تورم به اين شکل رشد کند اعلام شد.

وي ادامه داد: در حال حاضر اعضاي اتحاديه به هيات مديره فشار مي آورند که نرخنامه ابلاغيه ابتداي سال صرفه اقتصادي ندارد. عملا اگر نرخ افزايش پيدا نکند کسبه به طور ناحق اين پول را از مردم مي گيرند. به طور مثال اگر قطعه اي کوچک خراب باشد عيبي روي قطعه ديگر مي گذارند بلکه بتوانند هزينه خود و مغازه را درآورند.

رئيس اتحاديه توليدکنندگان و تعميرکاران صنايع برودتي، تهويه مطبوع، لباسشويي و قطعات يدکي تهران خاطرنشان کرد: تا اين لحظه با گراني لوازم خانگي اتحاديه تعميرکاران افزايش قيمتي را لحاظ نکرده و نرخ خدمات تغييري نداشته است؛ اما درصدد هستيم در چند هفته پيش رو بررسي شود تا براي اوايل سال تغيير قيمت خدمات داشته باشيم.

وي اضافه کرد: مشاهدات حاکي از افزايش حدود 10 درصدي مراجعه به تعميرات در سال هاي اخير است. چرا که قيمت قطعات هم افزايش چشمگيري داشته است. ممکن است افراد دستگاه هاي ديگري را جايگزين لوازم خود کرده باشند.

بهشتي با بيان اينکه گراني لوازم خانگي مردم را به سمت تعمير لوازم برده است، افزود: معمولا زماني که قيمت کالا افزايش مي يابد با توجه به توان خريد، مردم به تعمير و اصلاح لوازم خانگي که در اختيار دارند گرايش پيدا مي کنند.

وي در رابطه با تغيير قيمت قطعات لوازم خانگي نيز گفت: قطعات هم با گراني لوازم خانگي دچار تغيير قيمت شد خصوصا قطعاتي که در ايران توليد نمي شوند. به طور مثال انواع بوردهاي الکترونيکي به صورت استوک و دست دوم تهيه مي شود و شرکت هايي هستند که از کانال هاي مختلف اقدام به واردات قطعات موردنياز ميکنند. اگر دستگاهي خارجي باشد بوردهاي آن به سختي و با هزينه هاي بسيار گزاف وارد مي شود. عموما شرکت ها بوردهايي را که از گذشته دارند تا جايي که ممکن است، تعمير مي کنند.

بهشتي با اشاره به تاثير تحريم ها بر تهيه مواد اوليه و قطعات لوازم خانگي ادامه داد: شرايط موجود مانند تحريم ها تاثير بسزايي در اين صنعت داشته است. حدود 70درصد از لوازم خانگي مردم را برندهاي کرهاي و ديگر برندهاي خارجي تشکيل ميدهد. با توجه به حجم زيادي که در گذشته از اين برندها فروخته شده است و بعد از چند سال نياز به تعمير و خدمات دارند، براي واردات اين قطعات با مشکل روبه رو هستيم. واردکنندگان مجبور هستند از کانال هاي ديگر مانند امارات و قاچاق اين قطعات را وارد کنند.

رئيس اتحاديه توليدکنندگان و تعميرکاران صنايع برودتي، تهويه مطبوع، لباسشويي و قطعات يدکي تهران در خصوص قاچاق قطعات لوازم موردنياز اين صنف بيان کرد: کالاي قاچاق بسيار بي کيفيت است و فاقد خدمات پس از فروش. اکثر افراد پس از خريد کالاهايي که خدمات پس از فروش نداشته اند متاسفانه با مشکلات زيادي روبه رو شده که به اجبار در کميسيون هاي حل اختلاف به بررسي مشکلات و رفع آنها پرداخته ايم.

وي در ادامه به تاثير مشکلات ناشي از افزايش قيمت ارز بر اين صنعت اشاره کرد و گفت: خوشبختانه تعداد اعضاي صنف ما در سالجاري افزايش يافت، اما مشکل اصلي ما نوسانات نرخ ارز است. اوايل سال 1401 نرخ جديد خدمات توسط هيات مديره وقت اعلام شد که تقريبا 20درصد افزايش را نسبت به نرخ سال گذشته لحاظ کردند؛ اما اين قيمت گذاري قبل از زماني که تورم به اين شکل رشد کند انجام شد.

بر همين اساس در حال حاضر اعضاي اتحاديه به هيات مديره فشار مي آورند که نرخنامه ابلاغي ابتداي سال صرفه اقتصادي ندارد و اگر نرخ افزايش پيدا نکند کسبه به طور ناحق اين پول را از مردم مي گيرند. به طور مثال اگر قطعه اي کوچک خراب باشد عيبي بر قطعه ديگر مي گذارند، بلکه بتوانند هزينه خود و مغازه را در بياورند.

بهشتي در پايان گفت: اين تخلفات اغلب در يخچال، فريزر و کولرهاي گازي و روغن هاي تقلبي رخ مي دهد. متاسفانه جعل و تقلب در برندهاي اين لوازم بسيار شايع است. بايد براي واردات از کارشناسان و متخصصان هر کالايي استفاده شود. در اين راستا متخصصان اتحاديه ها مي توانند کمک دولت باشند تا سرمايه هاي کشور براي واردات کالاهاي مرغوب صرف شود. اين درحالي است که طبق مشاهدات ميداني نيز فروشندگان عموما از رکود در بازار گلايه دارند و مي گويند به خاطر افزايش قيمت لوازم خانگي، مردم بيشتر به تعميرات روي آورده اند و فقط کساني براي خريد به بازار ميآيند که مجبور به خريد باشند.

منبع : دنياي‌اقتصاد

ثبت دیدگاه

0 در انتظار بررسی : 0
 
 
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.