اسداله کارگر، رئيس اتحاديه فروشندگان ميوه و سبزي تهران درباره وضعيت بازار ميوه به مهر گفت: 15 هزار تن ذخيره سازي سيب و پرتقال شب عيد که وزارت جهاد کشاورزي براي تنظيم بازار انجام داده از 20 اسفند با تخفيف 10 درصد به بازار تزريق شده است؛ البته اين ميوه در اختيار خرده فروشان سطح شهر قرار نگرفته و در نمايشگاه ها و غرفه هاي شهري توزيع شده است.
وي افزود: اتحاديه ميوه و سبزي، کتبي و شفاهي براي توزيع اين محصولات اعلام آمادگي کرده اما کالايي براي توزيع به اين اتحاديه ارجاع نشده است.
کارگر در ادامه سخنان خود با بيان اينکه بازار ميوه کمبودي ندارد، اظهار کرد: امسال بر خلاف سنوات قبل قيمت مصوبي اعلام نشده و نرخ ها بر اساس عرضه و تقاضا و با تخفيف 10 درصد انجام ميشود.
رئيس اتحاديه فروشندگان ميوه و سبزي تهران با اشاره به ذخيره سازي ميوه از سوي بخش خصوصي تصريح کرد: با توجه به پيش بينيها و تنوع ميوه ها امسال بدون چالش بازار اين محصولات تأمين است.
نحوه قيمت گذاري
کارگر درباره نحوه قيمت گذاري ميوه ها در سطح شهر گفت: تعيين نرخ بر مبناي کيفيت محصولات بوده علاوه بر اينکه صدور فاکتور براي خريد ضروري است.
وي اضافه کرد: هر خرده فروشي ميتواند با سود 35 درصد که با دورريز ميوه ها به حدود 9 درصد سود خالص ميرسد ميوه ها را به فروش برساند؛ افرادي هم که بار را مستقيم از زمين کشاورزي يا باغي براي فروش به شهر مي آورند هم بايد کشف قيمت کرده و بر اساس نرخ نامه اي که از سوي ميادين عمده فروشي ميوه و تره بار اعلام شده محصولات خود را عرضه کنند.
رئيس اتحاديه فروشندگان ميوه و سبزي تهران در پاسخ به اين پرسش که در صورت گران فروشي افراد به کجا مي توانند اعلام خبر کنند، گفت: مردم در صورت عرضه ميوه و سبزيجات خارج از عرف و گران فروشي با شماره 55662380 تماس گيرند. افراد خاطي در مرحله نخست جريمه و در صورت تکرار مغازه پلمب مي شود.
کارگر در ادامه سخنان خود با اشاره به رکود بازار ميوه فروشي در ابتداي اسفند يادآور شد: معمولاً افراد براي خريد اقلام غيرخوراکي از نيمه دوم بهمن اقدام مي کنند و از 27 اسفند به بعد خريد محصولات خوراکي مانند ميوه آغاز مي شود.
وي اضافه کرد: به طور قطع مصادف شدن عيد نوروز با ماه رمضان بازار تقاضا را نسبت به سال هاي گذشته کاهش ميدهد.
کارگر درباره گراني برخي ميوه ها و سبزيجات از جمله توت فرنگي، موز و فلفل دلمه عنوان کرد: ملاک نرخ نامه براي کشف قيمت فقط شامل ميوه هاي مصرفي پر تقاضا بوده و باقي محصولات بر اساس عرضه و تقاضا قيمت گذاري مي شوند. ميوه هاي وارداتي مانند موز هم با توجه به نوسان بازار ارز افزايش قيمت داشته و اين طبيعي است.