دغدغه‎هاي فراوان طاقه‎فروشان پارچه با نوسانات مداوم ارزي/ با رشد آني و 100 درصدي دلار، سرمايه ها هر روز مثل يخ آب مي شود

اخبار ویژه

چتر بيمه براي پيک موتوري‌ها باز نمي‌شود/امنيت؛ دغدغه شاغلان صنف

نداشتن ماشين آلات جديد بزرگترين دغدغه توليدکنندگان لوازم التحرير

امضاي تفاهم نامه ساخت يک باب خانه بهداشت از سوي خيرين پيج و مهره فروشان تهران در روستاي زلزله زده حصار شهرستان خوي

3

محمد ولدخاني، رئيس اتحاديه بنکداران و طاقه فروشان پارچه تهران:

دغدغه‎هاي فراوان طاقه‎فروشان پارچه با نوسانات مداوم ارزي/ با رشد آني و 100 درصدي دلار، سرمايه ها هر روز مثل يخ آب مي شود

  • کد خبر : 103068
  • 1401/12/10

رئيس اتحاديه بنکداران و طاقه فروشان پارچه تهران با توصيف بازار نابسامان پارچه گفت: تلاطمات ارزي وضعيت تامين پارچه مورد نياز اصناف را نابسامان و دغدغه فراواني براي اين صنف فراهم کرده است.

محمد ولدخاني، رئيس اتحاديه بنکداران و طاقه فروشان تهران در گفت و گو با پايگاه اطلاع رساني اتاق اصناف تهران در خصوص آخرين وضعيت بازار پارچه گفت: صنف بنکداران پارچه و يا به عبارتي طاق فروشان، تامين مواد اوليه براي توليد شش تا هفت صنف زيرمجموعه اعم از توليدکنندگان انواع پوشاک، تزئينات ساختماني، صندلي اتومبيل و ... را بر عهده دارد. فعاليت اين صنف با توجه به اين که بيش از 55 درصد از پارچه هاي موجود در بازار، وارداتي است و نوسانات شديد ارزي، باعث افزايش قيمت پارچه مي شود، مستقيما به واردات و نرخ ارز وابسته است.

ولدخاني در خصوص تغييرات وضعيت فعاليت اين صنف در سال جاري گفت: دولت از ارديبهشت ماه سال جاري حقوق گمرکي را به 4 درصد رسانده و سود بازرگاني را 20 درصد کرده است. اما به طور ناگهاني قيمت ارز را از 4200 تومان به 28 هزار و 500 تومان تغيير داد که با اين ارز هزينه حمل و نقل و باربري از دبي به ايران از 2000 تومان به 80000 تومان افزايش يافت. در اين شرايط به ناچار قيمت ها به حالت سر به سر نزديک شده و از سوي ديگر به دليل تورم بالا، خريد پوشاک به اولويت ششم تا هشتم خانوارها تبديل شده است.

وي با بيان اينکه دولت بايد براي حل اين مشکل، تمهيداتي داشته باشد تصريح کرد: اگر نرخ ارز تثبيت شود رونق اقتصادي شکل مي گيرد در غير اين صورت اصنافي مانند صنوف ما هر روز ضعيف تر مي شوند و ممکن است اين رويه به تعديل نيرو يا حتي تعطيلي واحد صنفي بيانجامد .

رئيس اتحاديه بنکداران و طاقه فروشان تهران در ادامه اظهار کرد: مصرف پارچه فصلي است و ما هميشه پارچه مصرفي دو فصل پيش رو را به کارخانه هاي خارجي سفارش مي دهيم و به ناچار براي تهيه وجه مورد نياز بايد پارچه هاي موجود را بفروشيم. اين فروش عمدتا به صورت چکي انجام مي شود؛ ولي حالا وضعيت بازار به جايي رسيده است که چک هاي شش يا 9 ماهه هم داريم.

ولدخاني تصريح کرد: وقتي که دلار به طور آني 100 درصد رشد مي کند، سرمايه ها هر روز مثل يخ آب مي شود. توليدکنندگان هم که براي فروش شب عيد سه ماه پيش از ما خريد کردند و الان در حال عرصه محصولات خود هستند تا چک هاي ما را پاس کنند، به دليل کاهش توان خريد مردم، نمي توانند حساب شان را پر کنند، بنابراين بايد يا تاريخ چک هاي شان را تمديد کنند و يا چک ها برگشت مي خورد.

وي در توصيف وضعيت و چالش هاي صنف متبوع خود افزود: از سوي ديگر ما بدهي دلاري داريم و بايد براي خريد خارجي، حساب مان را شارژ کنيم که در واقع حلقه هاي مفقوده زيادي در مسير تامين کالا و منايع مورد نياز پيدا شده است.

ثبت دیدگاه

0 در انتظار بررسی : 0
 
 
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.